FRANCHISE

Vår historia kring franchise

VMP Group är verksamma i bemanningsbranschen i Sverige sedan 2002 och har idag kontor på 14 orter. Vi är medlemmar i Svenska Franchiseföreningen sedan 2008 och fullvärdig medlem sedan 2018. Vårt franchiseavtal är genomarbetat och kontrollerat av Sveriges mest namnkunniga jurist inom franchising Sverige. VMP Group är SF_fullvardigmedlem-1

En expansion via franchising kommer att göras i Sverige och vår plan är att växa kontrollerat med hjälp av franchising och ett koncept som ger företagare en möjlighet att lyckas. Kanske är du vår nästa företagare i kedjan?

Vi söker franchisetagare i hela landet och särskilt i städerna Linköping / Mjölby, Stockholm norr, Jönköping och Växjö. Vi är öppna för förslag på andra orter där vi inte är etablerade idag.

 

Hur blir jag franchisetagare?

 

Din bakgrund och erfarenhet

Som franchiseföretagare i VMP Group får du all den kunskap och träning som krävs för att lyckas. Vi tror att du varit ute och jobbat i några och har tidigare erfarenhet från B2B försäljning, gärna inom bemanningsbranschen. Kunskap från branscherna tillverkningsindustrin, elteknik- eller byggbranschen är meriterande men inget krav. 

Din personlighetsprofil

Du är driven, självständig och flexibel. Gillar variation i arbetet med ständigt nya utmaningar. Du har en längtan efter att driva och utveckla någonting eget. Om du vill, går det bra att driva verksamheten tillsammans med en kompanjon.

Övrigt

Ett stort och relevant kontaktnät och kunskap om den aktuella regionen tror vi är en förutsättning för att lyckas som företagare i VMP Group.

Hur blir jag franchisetagare?

Vi börjar med en första kontakt där vi lär känna dig och du får chansen att lära känna oss och ställa frågor kring VMP:s koncept. Vi skickar sedan ut ett informationsmaterial som beskriver de viktigaste ingående delar i vårt franchisesystem. Om du efter det har ett fortsatt intresse så bokar vi in ett fysiskt möte där vi mer i detalj beskriver hur det är att vara företagare hos oss. Du får här chansen att presentera dig och hur du skulle vilja starta upp en etablering på din hemort. Du har innan mötet förberett dig och skissat på en budget, marknadsplan, konkurrensläget på orten och liknande.  Känns allt bra efter mötet så blir nästa steg att vi sätter oss tillsammans och går igenom franchiseavtalet i sin helhet, informerar om omsättning och resultat från några av våra idag verksamma områden samt diskuterar övriga frågeställningar som krävs för ett beslut. Vi har ingen specifik tidsplan utan processen är helt och hållit individuell och kan variera i tid från en företagarkandidat till en annan. 

Ta gärna in mer information om franchise på FranchisetorgetSvensk Franchise och på Franchisefinder

Du som är intresserad av att veta är välkommen att kontakta Henrik Nilsson, VD VMP Group i Sverige.

 

Kontaktuppgifter:

VMP Group (Sweden) AB

Henrik Nilsson

Tel: 0730-31 69 99

henrik.nilsson@vmp-group.se 

 

Företagare i VMP Group

Som franchisetagare i VMP Group erbjuder vi ett välbeprövat koncept med utvecklade tjänster, vilket innebär att varken tidigare erfarenhet som företagare eller från bemanningsbranschen är nödvändig. Vi erbjuder stort organisatoriskt stöd för att hjälpa dig att bli framgångsrik i din företagarkarriär. Om du har kunskap och erfarenhet från produktion inom bygg- eller tillverkningsindustrin så är det meriterande.

Som ny franchiseföretagare ingår du i VMP Groups traineeprogram där en mängd åtgärder ingår för att underlätta och snabbt få igång verksamheten. Du får också ett startpaket som innehåller bland annat besöksbokningar, stöd av personal från VMP på plats, annonsering i massmedia med mera. Uppstartsaktiviteterna anpassas efter dina behov och den lokala marknaden.

Konceptet är ständigt under uppföljning och utveckling för att alltid erbjuda kunna erbjuda våra franchiseföretagare och kunder högsta möjliga kvalité och service.

Som franchiseföretagare får du bland annat följande rättigheter och support: 

  • Rätten att använda VMP Groups kännetecken, varumärke och varumärkesmaterial. 
  • Central marknadsföring och framtagande av reklam, annonser med mera. 
  • Lönehantering och löneutbetalning. 
  • Arbetsrättslig support. 
  • Fakturering och kundreskontra. 
  • Centralt IT system och användarrättigheter.
  • Tillgång till VMP Groups affärs- och kvalitetssystem. 
  • Daglig bokföring. 
  • All kunskap och know-how som behövs för att starta, upprätthålla och utveckla lokal-företagets verksamhet. 
  • Utbildning av franchisetagaren och dennes medarbetare. 

Investeringar och driftskapital

Investeringskostnaden är förhållandevis låg då vår verksamhet inte kräver något stort kontor eller maskiner. Behovet av driftskapital varierar kraftigt men den nya företagaren bör ha eller ha möjlighet att skaffa kapital upp till ca 400 000 SEK. Här är uppstartskostnaderna medräknade och kapitalbehovet inkluderar litet eller inget eget löneuttag i uppstartsskedet. Vi räknar med att det i snitt tar 6 månader innan kontoret är igång men vi har exempel på när det gått fortare och då det tagit längre tid innan verksamheten har ett positivt resultat.

Skicka din intresseanmälan till ansokanfranchise@vmp-group.se  

Vi levererar tjänster i hela södra Sverige och är specialiserade inom bygg-, anläggnings- och elteknikbranschen samt tillverkningsindustrin. VMP Group Sverige kedjan och dess koncernbolag är auktoriserade inom bemanning- och omställning samt medlemmar i Sveriges Byggindustrier (BI) och Installatörsföretagen (IN). Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9 001 och 14 001.  

Vi bedriver idag verksamhet inom följande områden: Personaluthyrning/bemanning, rekrytering, samt Karriär & utveckling med HR support. Vill du bli  en av våra nöjda FRANCHISEFÖRETAGARE?